Acando ingår strategiskt partnerskap med Sonata och stärker sitt globala erbjudande inom Dynamics

  14 september 2018

  För mer information vänligen kontakta:

  Anna Ohlsson, Head of Marketing and Communications, +46 (0)70 413 4179, anna.ohlsson@acando.com

  Mattias Paulsson, Senior Vice President Dynamics, +46 (0)70 240 73 92, mattias.paulsson@acando.com

  För att kunna möta en ökad global efterfrågan och för att stärka sitt erbjudande inom Dynamics har Acando ingått ett strategiskt partnerskap med teknikbolaget Sonata. Partnerskapet möjliggör ett nära samarbete mellan över 1000 specialister inom Dynamics med stark förmåga att leverera med hög kvalitet, snabbhet och precision.

  Sonata (https://www.sonata-software.com/) är ett globalt teknikbolag med huvudkontor i Indien som möjliggör framgångsrik plattformsbaserad digital transformation och skapar sammankopplade, intelligenta och skalbara verksamheter. Man är en uppskattad leverantör till världsledande företag inom retail, distribution, resebranschen och mjukvaruindustrin med en produktportfölj som innehåller egna digitala lösningar, ledande lösningar på branschledande ISV-plattformar som exempelvis Microsoft Dynamics 365 och SAP Hybris, och applikationsutveckling samt förvaltning.

  I tillägg har Sonata unika verktyg för uppgraderingar av Dynamics AX (Dynamics 2009, Dynamics 2012) till Dynamics 365, något som kommer bli aktuellt för många bolag de kommande åren.

  - Acando har länge utnyttjat den absolut senaste teknologin i Dynamics-plattformen för att leverera framgångsrika projekt och ser nu den globala efterfrågan öka. Med Acandos och Sonatas samlade specialistkunskap kan vi stötta fler implementations- och förvaltningsprojekt och på ett ännu bredare plan hjälpa våra kunder att anpassa sig till en ny verklighet. Vi har redan genomfört våra första uppdrag och samarbetsövningar tillsammans och kan bara konstatera hur lika vi är – kontroll, kvalitet och nöjda kunder står i fokus. Vi ser fram emot att genomföra fler globala projekt tillsammans, säger Mattias Paulsson, Senior Vice President Dynamics på Acando.

  - Vi är otroligt nöjda med partnerskapet som erbjuder goda synergier när det gäller kompetens och strävan efter att skapa hög kundnöjdhet. Vi ser fram emot att använda det bästa av vår samlade kompetens när vi transformerar företag som en del av deras digitala resa, säger Tridip Saha, Vice President and Head of European business på Sonata Software.

  Om Acando:
  Acando är konsultbolaget som med lika delar teknisk spetskompetens och insikt i mänskliga beteenden - innoverar, effektiviserar och mobiliserar organisationer till hållbar förändring. Koncernen har cirka 2000 anställda fördelade på fem
  länder. Acando omsatte över 2,4 miljarder kronor 2017 och är noterat på Nasdaq Stockholm.